Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-10-2008 21:12:18
Computers & Telefonie

Hoe hier links te maken?

dag peedee,


het makkelijkste is, de link te kopiëren, daarna in een leeg word document te plakken en een harde return te geven. dan die onderstreepte link te kopiëren om vervolgens die in het kassabericht te plakken.


uitgebreide versie:


selecteer een adres bijvoorbeeld: www.startpagina.nl (ga met het pijtje er op staan en klik met de linker muisknop erop)


kopieer dat adres (ga met het pijtje er op staan en klik met je rechter muisknop er op)


(klik dan op kopieren)


open een word documentje


plak dat adres in het word document (rechter muisknop gebruiken)


ga met je cursor precies achter het adres staan en voer een harde return uit (dat wil zeggen: je drukt op enter) vervolgens zie je dat het adres dan blauw is geworden en met een blauwe lijn is onderstreept.


sla dat worddocument op (bijvoorbeeld in de map adressen) dit is belangrijk omdat je dan de volgende keer indien van toepassing hetzelfde adres weer kunt gebruiken.


wil je nu dat adres gebruiken in je post, dan ga je als volgt te werk:


begin met het schrijven van je post


ga, op het moment dat je het adres (de link) nodig hebt naar het betreffende word document


selecteer het adres (ga precies achter de link staan en druk op de linker muisknop die je tegelijkertijd naar rechts over de link sleept)


kopieer het adres


ga terug naar je post


plak (zet de cursor op de plek waar de link moet komen en klik rechts en dan plakken) je ziet onmiddellijk dat het adres als link goed is omdat het adres in je postveld ook blauw en onderstreept verschijnt)


en ga verder met het schrijven van je post.


vervolgens verstuur je de post.


als je precies doet wat ik zeg, is het na enig oefenen een fluitje van een cent. als bovenstaande lukt dan wil ik je ook wel leren hoe je een www.link kunt maken met een eigen tekst. bijvoorbeeld www.startpagine.nl kun je dan zelf veranderen in bijvoorbeeld "kijk hier" terwijl het toch een goede link blijft.


collegiale groet, read/ton.