Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kiran
kiran - 19-10-2008 14:47:29
Voeding & Gezondheid

Lensen kwaliteit-prijsverhouding

hallo annica


het volgende is mijn eigen ervaring. ben zelf lenzen drager, sinds 1994. de eerste 10 jaar ging ik trouw elk half jaar naar de opticien. liet mij ogen controleren en kocht een nieuw pakket voor een half jaar. pakket bestond uit: controle/lenzen en vloeistof. ik betaalde daar €120,- per half jaar voor.


na zo'n 10 jaar had ik het idee, dat mijn rechteroog achteruit ging. de opticien vond van niet. ben toen naar een ander gegaan, en jawel hoor ..... puntje achteruit. je begrijpt, vertrouwen was weg. en ook ik zag dat ik bv bij het kruidvat een heel stuk goedkoper uit was. heb dat uitgeprobeerd. en beviel! kruidvat ging een tijdje dicht wegens verbouwing en ik ging naar de etos. ook prima. (bij etos waar er een apotheek in gevestigd is, kan je ook advies krijgen)


ja, er zit verschil in kwaliteit. nogmaals dit is mijn eigen ervaring. als je interesse hebt in lenzen van hans anders, neem dan niet de goedkoopste! die voelen aan als cellofaan, en zijn heel dun. even je nagel erlangs en je kunt ze weggooien.


ik haal ze nu bij etos. soft lenzen, elke 3 maanden. kosten: 12,50 vloeistof: eigen merk etos voor zachte lenzen all in one. kosten 3,35


je hebt dan geen controle meer, die zal je zelf in de gaten moeten houden of 1 x per jaar moeten laten onderzoeken bij opticien of oogarts.


maar dat het in de kosten scheelt? jazeker! en zijn prima lenzen. mocht je het overwegen, zou ik je aanraden gewoon eens een setje voor 3 maanden bij etos of kruidvat aan te schaffen. zou je naar etos gaan, laat je informeren. als je pas met lenzen begint, kan het zijn dat je dat moet opbouwen. elke dag een paar uur langer. (heb daar zelf nooit mee te maken gehad, plopte ze erin en maakte niet uit wanneer ik ze eruit haalde. maar niet ieder oog is hetzelfde.


al met al: als je verder geen problemen met je ogen hebt, kun je dit gerust overwegen. mocht je twijfelen, stap dan bij een opticien naar binnen of ga naar een oogarts om te kijken of jouw ogen geschikt zijn voor lenzen. als je bv heel droge ogen hebt .... kan dat een probleem opleveren.


wens je succes met wat je besluit. ga niet over één nacht ijs, laat je informeren. (haal ook hier en daar foldertjes om je wat meer te kunnen inlezen)


m.vr.gr. kiran