Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-10-2008 07:28:15
Computers & Telefonie

Downloaden met 320 kb/s ?????

ik neem even aan dat je het hier over mp3 bestanden hebt (muziekbestanden). omdat geluidsbestanden te groot zijn om ze te delen over het internet of zo op te slaan op je pc of mp3 speler, worden ze gecomprimeerd. hierbij wordt informatie weggegooid die door het menselijk gehoor niet waargenomen wordt. hoe hoger de compressie, hoe meer informatie wordt weggegooid en hoe lager de kwaliteit van het bestand wordt.


de bitrate (het gaat hier om kilobits per seconde dus) wordt gebruikt om aan te geven hoeveel informatie er per seconde verstuurd wordt om het bestand af te spelen zonder haperingen. dit heeft dus heel weinig met je download snelheid te maken. bij adsl lite zal dat langer duren dan met een of ander superabonnement. het heeft alleen effect als je ze real-time gaat luisteren, als de snelheid van je internet verbinding lager ligt dan de bitrate van het bestand zal het niet zonder haperingen hoorbaar zijn.