Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-12-2004 11:19:47
Computers & Telefonie

C-schijf formateren (ntfs)

ondanks de vele beter wetende mensen; ja ik ben al met computers bezig sinds 1978. toen onze gozer in usa niets wist van compu's.die werd pas wakker rond 1980-81.in europa waren er al talloze oa commodore en oa tandy comp. laatste waren usa product.dit waren de eerste home-computertjes, die hier in europa verder zijn ontwikkeld.oa veel door belgische clubs.


en nogmaals ja; heb zowat halfjaar terug bij kruidvat een medion-compu gekocht met 80 gb harddisk. binnen enkele dagen wist ik dat dit voor mij een slechte koop was.het ding kon gewoon niet waar ik hem voor wou. ik had hem naar medion terug kunnen sturen maar lees hierover de vele brieven, je word ziek eer zij geld cq compu retour nemen. onderdelen waren voor mij wel toepasbaar voor oude compu, dus harddisk en videokaart overgezet.


om via internet een diskette voor format seagate harddisk te vinden lukte niet. wel tot zo'n 60 gb maar hoger lukt niet.


dus inderdaad de oude methode met fdisk en binnen 20 minuten een schone harddisk. dit gaat dus zeker niet met dos opstart disk.


bij install bv win 98 maak je even een opstart disk als je die nog niet hebt. die ik daarna vele malen gebruik bij bv winme of winxp om via herstart terug op mijn c:\ te komen. om foutjes weg te werken pas ik al jaren de windows commander toe. en op mijn c: staat ook al jaren de oude norton-commander waar ik files en andere totaal mee opruim. let op bij deze werking is het echt weg.


dus nogmaals als je fdisk toepast ev met iemand die wat beter thuis is op compu, niet te snel tikken, goed lezen wat je wilt doen en rustig wachten tot een bewerking verloopt en je kan daarna draaien wat je wenst.