Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-10-2008 17:25:10
Huishouden & Energie

Energie zuinige lamp

Hallo dinosaurus,

eigenlijk zouden er in de afzuigkap lampen moeten die trillingbestendig zijn. wij hadden in onze goedkope afzuigkap gewone lampjes (gloeilamp) en die gingen steeds kapot. na enig gezoek kwam de reden naar boven: er zijn ook lampen die speciaal voor de afzuigkap zijn, namelijk trillingbestendig. denk aan autolampen, maar dan voor 230 volt.

en ja, zoals hierboven al genoemd is de plek waar de lampen zitten belangrijk. spaarlampen zijn gevoelig voor kou. als de lampen gewoon in de luchtstroom zitten zoals bij mijn budget afzuiger, dan heeft dat zeker invloed.

led lampen (op 230 volt) zijn op dit moment nog aardig prijzig. misschien wachten tot 2009 als de invoerrechten op spaarlampen uit china omlaag gaan!

groet,
erky