Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kiran
kiran - 28-10-2008 14:12:29
Voeding & Gezondheid

Lensen kwaliteit-prijsverhouding

hallo gul


de lenzen van kruidvat en etos zijn standaard lenzen. en inderdaad, geen cilinder is wat waziger of minder zien, of liever gezegd: anders zien! je merkt dan dat je oog ietsje wegtrekt. maar dat is een gewenning [mijn ervaring] dat zou je tegen elkaar af moeten wegen. een lens met cilinder is wel te koop, maar daar hangt dan een prijskaartje aan.


ook ik zou er eigenlijk een cilinder in moeten hebben. maar ik vind het ook te doen zonder. misschien ligt dat ook aan de sterkte. ik ondervind er in ieder geval geen hinder van. [ik heb links -2 rechts -2.50 die ik koop bij kruidvat of etos, en zijn voor zover ik het kan inschatten van een zelfde kwaliteit, in werkelijkheid is het: links -2.50 rechts -3]


als je het eens een maandje of drie zou willen uitproberen, zou ik je willen aanraden een half puntje minder te nemen. je ziet dan weliswaar iets minder .... maar draagt prettiger. [toen ik nog bij de opticien kwam, raadde hij mij ook aan om een half puntje minder te nemen om de cilinder te compenseren] en is in het dagelijkse leven heel goed te doen. je zult het dan wel merken als je bv tv kijkt .... dus af en toe schipperen of brilletje voor tv.


hoop dat je wat hebt aan mijn antwoord. groetjes, kiran