Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 30-10-2008 10:52:55
Huishouden & Energie

Startende koper

allereerst natuurlijk naar de staat van het onderhoud. hoe ziet het schilderwerk er uit en wat is je eerste indruk. vaak weet je binnen 30 seconden wel al of je in het huis wilt wonen of niet.


laat, zeker als het huis ouder dan ca 15 jaar is, een bouwkundige keuring doen. dat kost wel wat, maar kan een hoop onverwachte kosten besparen.


hou er ook rekening mee dat het feit dat je relatief snel kunt afnemen omdat je in een huurwoning zit, een gunstig effect heeft op de koopsom. je kunt dus iets lager inzetten.


ik neem overigens aan dat je je wel al hebt laten informeren over de hoogte van je maximale lening. anders moet je dat zsm laten doen.


als het wat wordt, moet je een notaris uitzoeken. ga nooit blind af op het advies de makelaar omtrent de notaris, maar bel eens een paar op en let dan op je gevoel dat je krijgt bij het telefoongesprek en de kosten die je moet betalen.