Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 02-11-2008 02:39:11
Auto & Vervoer

Accuspanning nooit boven 13.2 volt

@ kobus,

de uitdrukking bak komt bij mij niet anders voor dan om in te piesen, laadbak, bakblik of bakfiets enz. 27 mhz is mij vreemd en van 2 mtr ken ik rig, transceiver ook zend-ontvanger genaamd. ;-)

die 12,2 volt met alleen de verlichting aan bij 1000 toeren draaiende motor (boven stationnair) is te laag. als je generator aandrijfriem versleten is kan deze slippen bij belaste generator. soms gilt deze dan. de generator draait dan te langzaam om goed te kunnen laden.

in een generator zitten 6 dioden. met een oscilloscoop is te zien of er één stuk of lek is. dan is de capciteit te laag om te laden.
er komt bij een kortgesloten diode dan ook een wisselspanningscomponent op de accu en dat vindt deze niet leuk.
de laadstroom is dan nóg kleiner.
ook kun je op de sloop of bij een bosch-service een andere kopen en plaatsen. dan de spanning opnemen. deze zou dan hoger moeten zijn. zonder laadspanningsregelaar is de spanning aan de generator onder belasting wel 15 volt. onbelast wel 40 volt.

h.