Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

poltol
poltol - 02-11-2008 17:56:51
Huishouden & Energie

Stoven op een keramische plaat

hallo,


een keramische kookplaat werkt eigenlijk hetzelfde als een klassieke elektrische kookplaat. in plaats van de ronde zwarte elektrische platen is deze kookplaat voorzien van een dikke glasplaat waarop in lijnen de kookzones aangegeven zijn. een gloeispiraal verwarmt de kookplaat. een belangrijk voordeel van de keramische kookplaat is het gladde oppervlak dat gemakkelijk is schoon te houden. nadeel is dat de kookplaat relatief langzaam opwarmt en dat de plaat lang heet blijft.


voor stoven kunt u wel degelijk de keramische plaat gebruiken. u moet er echter rekening mee houden dat de kookplaats lang warm/heet blijft. dus laag beginnen en dan stoven. als u van hoog afkomt de pan [tijdelijk] niet geheel in/op de kookzone zetten maar half. daarna weer voorzichtig geheel op de zone zetten, als de zone voldoende afgekoeld is. en leest u nog eens goed in de gebruiksaanwijzing. sommige apparaten m.n die met tiptoetsen kunnen veel meer dan wij denken. soms is het intoetsen van een cijfer combinatie voldoende om de temp. te temperen c.q niet te laten stijgen.


vr.gr. poltol