Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 04-11-2008 00:45:56
Computers & Telefonie

Trojan horse

hallo rene, dank voor het melden van hoe je het oploste.


de (gratis) ccleaner, atfcleaner (en bijv. mbam) kun je downloaden van internet en werken net zo zelfstandig op je pc als die stinger. op diverse sites kun je lezen hoe ze werken (gewoon de naam intikken op google). die cleaners worden vaak aangeraden even te laten lopen als je virussen e.d. hebt verwijderd. idem wat betreft het opruimen van oude herstelpunten, opdat je later niet per ongeluk teruggaat naar een herstelpunt waar een virus in zit. ik gebruik de cleaningsprogjes overigens vrijwel dagelijks na surfen op internet, en na het opruimen van bestanden en programma's e.d.


je kunt je pc ook schoonmaken met schijfopruiming: ga naar start - alle programma's - bureau-accessoires - systeemwerkset -schijfopruiming aanklikken en dan opruimen.


systeemherstel vind je op dezelfde manier, staat dan nabij schijfopruiming. als je systeemherstel aanklikt opent het venster ervan. de werking wijst zich dan vanzelf als je nu zelf een herstelpunt wilt aanmaken, of in de toekomst naar een eerder herstelpunt terug wilt. 


ook kun je via bur.acc. etc. naar defragmenteren. verstandig om dat bijv. 1x per maand te doen (het liefst pas nadat je de pc gecleaned hebt.). de eerste keer kost het mogelijk erg veel tijd. 


hoe je alle oude herstelpunten kunt verwijderen met het laatste laten staan heb ik al hierboven omschreven en je kunt nu schijfopruiming vinden op je pc. doe dat dus pas nadat je zelf of de pc (automatisch)een nieuw herstelpunt heeft gemaakt. of de pc herstelpunten heeft gemaakt kun je altijd controleren via systeemherstel en even kijken als je "volgende" aanklikt met aangevinkt hokje voor naar eerder herstelpunt. dan zie je een maandoverzicht en is 1 maand terug te zien. dan annuleren, of gewoon het venster sluiten (zonder dat je een verdere actie deed).


via extra ruim je op wat je in dat venster aanklikt, zoals geschiedenis en cookies e.d., maar geen ander "spul". ik neem aan dat je bedoelt "extra" via de internet explorer.


ik hoop dat ik je met het bovenstaande wat wegwijs heb kunnen maken.


vr.gr.