Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
deboerpp - 05-11-2008 13:59:17
Huishouden & Energie

Startende koper

Wij zijn ook startende kopers, al in de eindfase. wij hebben meerdere huizen bezichtigd en idd, na 30 seconden wisten wij het al. niks laten merken natuurlijk. in deze tijd kun je zeker 20% van de koopsom afhalen ! dus wat dat betreft gunstige tijd om te kopen. wat niet gunstig en moeilijk gaat nu, is het afsluiten van een hypotheek. we zouden nu de passeerdatum niet halen, omdat de bank moeilijk doet, met als gevolg dat er een rentevergoeding betaald zou moeten worden ( volgens de verkopende makelaar ). de bank doet moeilijk, omdat volgens de laatst ingediende loonstrookjes , het loon niet 100% overeenkomt met wat er in de werkgversverklaring staat. het is nl méér ..? minder risico voor de bank zou je zeggen... als ik het nog eens zou mogen doen, zou ik in het voorlopig koopcontract een periode van minstens 6 weken nemen, voor de geldigheidsduur van de ontbindende voorwaarden. en als je met koopsubsidie gaat kopen, dit ook als ontbindende voorwaarde doen. laat ook een bouwtechnisch  rapport maken, en laat je niet gek maken door de makelaar. de tijd dat ze hoogdravend kunnen doen is écht voorbij ! neem een hypotheekadviseur, onafhankelijke, en bekijk met hem samen je situatie. doe niks waar je je niet goed bij voelt , en als je vragen hebt, zoek het eerst het antwoord op internet, en ga dan met de vraag naar adviseur/makelaar/bank. kies een passeerdatum die voor jouw goed uitkomt, wat ze ook zeggen.
wees bereid om op elk moment van de koop af te zien ! als jeje onder druk gezet voelt, zeg dan gewoon "laat maar zitten"hoe graag je het huis ook wilt. ze bellen je echt wel terug, al duurt het een week.
heb dus geduld. mocht je het zelf teveel werk vinden , neem een aankoopmakelaar, maar wees zeker dat de verkoopmakelaar deze niet kent. mocht je een huis direct van de eigenaar kopen, de standaardcontracten die nvm gebruikt, zijn op i-net te vinden.