Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 10-11-2008 10:11:14
Huishouden & Energie

Enorm hoge jaarafrekening

@ willwol,

het lijkt me inderdaad buiten proportie. een gemiddeld gezin stookt ongeveer 1500 - 2000 m³ gas per jaar. in een flat kan het bij een tussenlaag en tussenwoning en jonge alleenstaande wel maar 500 m³ zijn. bij een zeer goed geïsoleerde woning ligt het van 700 tot 1400 m³ en bij een slecht geïsoleerde grote vrijstaande woning waar oude mensen wonen met een huisdier kan het wel 3500 m³ zijn.

zelf verstookte ik in een vrijstaande en op een onbeboste heuvel gelegen redelijk goed geïsoleerde 5 jaar oude woning ongeveer 1800 m³ gas met 4 personen. in het eerste jaar na de nieuwbouw zelfs 2400 m³. na die eerste 5 jaar ben ik hout gaan stoken, waardoor wij nu (veel thuis en laat op) nog maar 3- à 400 m³ gas gebruiken.
dus heb ik met de zachte winters van de laatste tijd geen referentie meer.

vraag nuon eerst hoe ze aan die 7000 m³ gas komen. misschien zien ze dan zelf dat er ergens een fout in de administratie zit.

als er een aanmaning komt, dan kun je wel betalen, doch onder protest! dat doe je met een bank-overschrijvingsformulier, weant daar kun je tekst op kwijt die ingeklopt wordt. niet met acceptgiro, want die worden machinaal verwerkt zonder tekst!
als je dan later gelijk krijgt, kun je atijd geld dat teveel betaald is terugvorderen.

h.