Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-04-2004 11:46:12
Computers & Telefonie

Firewall

Ik werk al jaren in de ict waaronder een paar jaar bij nederlands grootste windows hosting provider en kan stellen dat ik redelijk wat windows ervaring heb.

ik vond en vind nog steeds dat aparte firewall software absoluut overbodig is op een windows 2000 of hoger systeem. mocht je windows 2000 of hoger systeem rechtstreeks aan internet gekoppeld zijn kun je gebruik maken van de software in microsoft zelf. in windows 2000 kun je ipsec instellen waar enige kennis voor nodig is maar in alle windows xp versies kun je simpelweg de standaard firewall aanzetten in je netwerk eigenschappen. deze blokkeerd simpelweg een aantal porten waaronder netbios voor bestand en printerdeling zodat hij van buitenaf niet meer benaderbaar is. doe je dit en hou je regelmatig windowsupdate.microsoft.com in de gaten of zet je automatische updates aan is je systeem prima op orde. een ander firewall pakket zou geen schade kunnen voorkomen die je op zo een systeem op zou kunnen lopen. het is dus onzinnig.

maak je echter gebruik van windows 9x is een firewall wel nuttig. veel gebruikte programma's zijn zonealarm e.d. nadeel vind ik dat deze ook waarschuwen voor dingen die geen fluit met 'hacken' te maken hebben en een onwetende pc gebruiker veel te veel denkt dat hij wordt aangevallen.