Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 13-11-2008 10:42:40
Voeding & Gezondheid

Waarom gaan erwten en bonen in een pot schuimen als je ze afspoelt?

een geruststellend antwoord voor u:


peulvruchten, zoals bonen en erwten, bevatten veel eiwitten. bij het koken komen deze vrij, waardoor het bekende schuim ontstaat. dit is geheel natuurlijk en komt ook voor bij verse bonen.


deze eiwitten kunnen een beetje bitter zijn, vandaar dat vaak wordt geadviseerd om het schuim af te scheppen en/of na het koken goed af te gieten. dat komt de smaak alleen maar ten goede.


niets verdacht aan dat schuim dus.


mvgr - b