Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-04-2004 11:46:14
Computers & Telefonie

Firewall

De meeste aanbieders van firewalls, al dan niet gratis, zijn al wel genoemd. ik wilde graag echter mijn reactie kwijt omdat ik nogal schrok van het bericht van mrcableguy. hij durft, op een plek waar ook beginnende computeraars informatie komen zoeken, nl te suggereren dat een pc vanaf win2000 best zonder toegevoegde beveiliging kan. zeker indien je pc dmv een breedbandverbinding wat vaker en langer kontakt maakt met het internet, ben je (zelfs met de interne firewall van winxp) niet meer of minder dan een sitting duck in goed nl. onomstotelijk bewezen is nl dat windows in alle versies van nature redelijk lek is. bill gates heeft ooit opgemerkt in zoveel woorden dat een dichtgetimmerde broncode niet echt zijn prioriteit had. zelfs opgespoorde 'vulnerability issues' worden (bewust) niet alsnog gedicht (denk aan de dcom code, mr cableguy....).
hierbij een link van een kooptest firewalls http://www.ictopschool.net/files/200209%20koopwijzer%20firewalls.pdf deze is iets ouder maar in essentie niet veranderd. mocht je geinteresseerd zijn in achtergrond informatie en securitytesten, is hier de site http://grc.com/
ik raad je aan om naast een goede firewall (zonealarm biedt inderdaad de beste prestaties, zelfs in de gratis versie en is makkelijk in te stellen als je (net als ik) nog maar net bezig bent; de meldingen zoals hierboven beschreven kun je makkelijk zelf uitzetten) en een volledige versie van een anti-virus programma met een live-update functie, ook een anti-trojan programma op te zoeken voor meer veiligheid. hier een reviewsite hierover http://www.anti-trojan-software-reviews.com/.
veel succes en vriendelijke groet, marije