Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bergamot - 10-12-2004 19:54:26
Voeding & Gezondheid

Cito toets

door mijn werk in het buitenland kreeg onze zoon in het laatste schooljaar na 2 maanden de cito-toets over zich heen. op die school in het buitenland kreeg hij wereldorientatie en volgens het jena-plan onderwijs.resultaat cito-toets -- te stom voor het klompenschooltje of voor de school met de hoge hekken.in de toekomst zou het twijfelachtig zijn of hij de toenmalige ambachtsschool zou halen. wij hadden echtewr wel vertrouwen in zijn kunnen. we hebben hem naar een zogegenaamde pravo-school gestuurd. op zo'n school wordt een kind persoonlijk bekeken en begeleid. hij kan nu knopen aanzetten en koken, maar de begeleiding was zo goed, dat hij goed geacht werd voor havo-onderwijs.hijzelf koos voor mavo-d. van daaruit naar de mts. intussen had hij schoon genoeg van schoolbanken. na overleg met hem ging hij uiteindelijk naar de hts, waar hij slaagde voor het vak informatica.ik zou u het volgende willen adviseren:


1. twijfel nooit aan uw kind.


2. zoek naar een mogelijkheid waar uw kind zich kan ontplooien en de richting rustig en met overleg met het onderwijzend personeel kan bepalen.(pravo ?).


3. voer geen pressie op het kind uit. steun uw kind waar mogelijk. verschaf het zekerheid.


tussen 2 haakjes: onze zoon is nu salesmanager west-europa bij een groot computerbedrijf. toch iets anders dan de cito voorspelde.ik persoonlijk haat de cito-organisatie. ze kan kinderen helpen, maar ook levens beschadigen.