Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ci
cisser - 14-11-2008 13:33:44
Voeding & Gezondheid

Waarom gaan erwten en bonen in een pot schuimen als je ze afspoelt?

Als ik erwtensoep kook (en dat doe ik al 35 jaar), ontstaat in het begin ook een schuimlaag. dat schuim schep ik er niet af, maar roer ik geleidelijk door de soep heen, totdat het geheel zachtjes pruttelt.
ik weet niet wie bedacht heeft dat je die schuimlaag bij het erwtensoep koken eraf moet scheppen, maar mij smaakt het prima zo. dat schuim oogt misschien niet zo fris, maar doet verder geen kwaad.