Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-11-2008 17:03:50
Huishouden & Energie

Overlast stank en rook van allesbrander buurman

Dag rene,

droog hout geeft minder penetrante lucht, veroorzaakt minder stank- en rookoverlast en is minder giftig dan tabaksrook.
laat je buurman z'n kachelhout wel voldoende drogen? vochtig hout is inderdaad belastend. het ruikt scherp, rookt meer, geeft meer roet en as.
of gaat er geverfd of gewolmaniseerd hout in? dat is verboden.

als de kachelcapaciteit te groot is voor het te verwarmen vertrek zal de verbranding "geknepen worden en dat geeft onvolledige verbranding. dat kan giftige stoffen uitstoten. de meeste "allesbranders" welke te koop zijn, geven warmte te vergelijken met 8 kwatt of meer. dat is al gauw te groot voor de doorsnee woonkamer.

je noemt het allesbrander, maar stookt hij er ook alles in? het is b.v. goed te ruiken als er een melkpak in gaat.

als je buren hebt is het niet netjes als je hout stookt dat niet minstens 2 jaar afgedekt aan de wind gedroogd is. dat ruik je haast niet, rookt nagenoeg niet, geeft weinig roet en as.

heeft hij de schoorsteen wel minstens 60 cm boven de nok van het dak uitsteken? anders slaat de rook te snel neer.

heb je al eens overleg met hem gepleegd? je zou je buurman kunnen vragen niet meer te stoken bij mist of ander windstil weer. dat is beter dan hem met een wet te bestoken, als dat al zou kunnen.

gelukkig woon ik op een heuvel waar het bijna altijd waait. schoorsteen 1 mtr boven de nok. stook meer dan 10 jaar dag en nacht, het hele jaar door droog hout. nooit een klacht gehoord dat het stinkt. wel dat het lekker ruikt als ik dennenhout stook. van een buur aan de n.o. kant.

hardware error man.