Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

corkoo
corkoo - 15-11-2008 18:56:54
Voeding & Gezondheid

Waarom gaan erwten en bonen in een pot schuimen als je ze afspoelt?

Brynmar schrijft dat bij het koken veel eiwitten vrijkomen en in het schuim zitten en dat het er dan afgeschept moet worden. dat is toch zonde, al die eiwitten gooi je toch niet weg.
wij koken de snert altijd in een snelkookpan, half hele erwten en half spliterwten. nadat ze gaar zijn in een klein half uur doen we de staafmixer er even in en zo wordt de soep heerlijk gebonden. van schuim is niets meer te bekennen en alle ingrediënten zitten er nog. sommigen vinden die vliesjes van de hele erwten om van te k........, maar daar zie je niets meer van. is heel gezond.
dus het schuim komt niet alleen in de poterwten voor. het is een heel natuurlijk iets waar niemand vies van hoeft te zijn.
eet smakelijk.