Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 16-11-2008 16:59:52
Voeding & Gezondheid

Waarom gaan erwten en bonen in een pot schuimen als je ze afspoelt?

deze week de proef maar eens op de som genomen. ben zaterdag de ganse middag erwtensoep gaan maken. en inderdaad, bij het koken van de erwten kwam inderdaad een laag schuim bovenop het water: de eiwitten. ik heb deze geproefd en de smaak was inderdaad iets bitter. let wel: dit zijn dan ook niet diezelfde eiwitten die oo in eieren zitten. natuurlijk is het schuim eetbaar, maar de smaak is niet super: afscheppen dus.


de erwtensoep was uiteindelijk heerlijk: zo'n lekkere dikke drap groene prut met lekker veel knolselderij, winterpeen, prei, beenham, worst, waar je lepel rechtop in blijft staan. stukske brood erbij. en na twee volle borden heerlijk uitbuiken met de broek op de vreethaak.


mvgr - b