Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 21-11-2008 01:43:54
Voeding & Gezondheid

Biologische honing

Dag camille,

tijdens de bijenhouderscursus hebben ze je dit toch wel uitgelegd?

als je je aan een paar basisregels houd dan kan er weinig mis gaan met de natuurzuiverheid van de honing.

alleen als je bijen in een bloemenkas, waar het hele seizoen bloemen bloeien, houd en ze daar alleen de nectar vandaan kunnen halen, dan ben je zeker van een biologisch proces. in hoeverre dit nog een natuurlijk proces is, kun je je afvragen.

maar zo gauw bijen de nectar elders weghalen, ben je er niet zeker van of de bezochte bloemen niet op één of andere manier be(mis)handeld zijn. je staat er immers niet bij?

maar ten opzichte van de potten "fabriekshoning" die er altijd hetzelfde uitziet en altijd vloeibaar is, hoef je niet bang te zijn over de natuurzuiverheid (biologische zuiverheid) van honing welke je via een gewetensvolle imker betrekt.

je hebt dan geen honing van €3,- per kilo, zoals bij aldi of lidl. de prijs bij deze imkers varieert sterk, ook afhankelijk van de soort.
doch een uitstekende honing van een mix van allerlei bloemen, door mij "stadshoning ©" genaamd, is bij zo'n imker al vanaf €4,-- tot €14,-- per kilo te koop. en lekker!! (zeggen ze, want ik proef het niet eens, mij veel te zoet.)

gezien de hoeveelheid werk welke een imker tegenwoordig heeft met o.a. de ongedierte bestrijding en de kosten welke dat met zich brengt,
is die laatste prijs eigenlijk nog te laag. maar voor een flink aantal imkers is het houden van bijen een hobby en die kost nu eenmaal geld.

hardware error man.