Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavoordf
pavoordf - 26-11-2008 12:53:58
Elektronica & TV

Voeding plasma tv stuk

In de jaren 70 werkte ik bij psca. er werden toen staten bijgehouden van de reparateurs van het materiaalgebruik en reparatietijden. ik scoorde hoog in het laatste en laag in materiaal. bij veel collega's was dat andersom. ik was echter niet duurder dan mijn collega's (wel slimmer:-). ook in die tij waren er apparaten die opgebouwd waren uit modules, die eenvoudig te vervangen waren. andere apparaten bestonden uit een of twee grote printen. je wilt niet geloven hoeveel onderdelen je op die printen kunt vervangen tot je het defecte component hebt gevonden (aanpak van een aantal oud collega's)
situatie is nu waarschijnlijk iets anders. door verdergaande integratie en miniaturisering wordt reparatie steeds moeilijker en moet je inderdaad tot vervanging van grotere units overgaan. ik haakte overigens al af bij 1206