Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 26-11-2008 19:57:43
Vrije tijd & Tuin

Postzegel collectie verkopen?

als u nu, postzegels wilt verkopen vraag aan 2 taxateurs de waarde van uw verzameling. zorg dat u de taxateurnamen niet aan elkaar meldt, want het wereldje is klein. ook een bezoek aan een postzegelruibeurs is leuk en leerzaam.


reken u niet rijk, de veelal niet complete series uit de wereld zijn nauwelijks veel waard, de hollandse - mits van goede kwaliteit - , maar vooral de eerste dag enveloppes zijn redelijk wat waard. vooral met de huidige ecomomische crisis zullen postzegelverzamelingen weer vrij snel in waarde stijgen. een taxateur zal bij verkoop tussen 20 en 40% van de cataloguswaarde bieden, maar dit is wel zeer sterk afhankelijk van de kwaliteit. zegels met een omgekruld randje zijn niets waard en hebben alleen verzamelwaarde ( wat de gek er voor geeft)


om u een indruk te geven koop bij de boekhandel of leen bij de bibliotheek een boek met de jaargangen van postzegels (postzegelcatalogus 2007,2008) dit geeft een redelijke indruk van de waarde (let op: neem hiervan ca. 30% van de aangegeven cat.waarde). de periode van voor de oorlog (willem 3 tot 1940) hebben een goede waarde. postzegels vanaf 1945 tot 1960 o.a. legioenzegels en wilhemina en vroeg juliana ook nog wel. postzegels vanaf circa 1970 hebben nauwelijks waarde gezien de grote oplages. ook zegels met een schoonheidsfoutje (misdrukken etc) hebben ook waarde evenals de vroege kinderpostzegels.


nogmaals succes maar rekent uzelf niet rijk !!