Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-04-2004 11:46:37
Computers & Telefonie

Carkit

Alleerst: denk om je veiligheid!
als je iets aan de elektrische installatie van de auto gaat toevoegen/wijzigen altijd eerst de massaaansluiting van de accu losnemen. zo voorkom je kortsluiting e.d.
vervolgens ga je op zoek naar een geschikte plek om de carkit (of is het een echte autotelefoon) te monteren. ik ga ervan uit hat het een kit is waarin je een mobieltje moet steken. de beste plaats daarvoor is natuurlijk afhankelijk van de auto, maar deze moet zo worden gemonteerd dat de veiligheid op geen enkel moment in gevaar komt.
verder dien je je te realiseren dat een gsm een zender/ontvanger is. de zender zorgt voor een elektrich veld in de auto en lang niet alle andere autodelen kunnen daar tegen. monteer dus altijd een goede (liefst buiten-)antenne.
leg bedrading zo, dat deze nergens klem komt te liggen of langs scherpe delen gaat, waardoor deze kan worden beschadigd. overlengte van kabels netjes afkorten of in ieder geval goed opbossen en met b.v. een bindbandje bijeen houden.
monteer altijd de voorgeschreven zekering.
als je er niet uitkomt, neem geen risico's maar ga naar je garage en vraag of zij je willen helpen.
suc-6