Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-12-2008 09:20:17
Elektronica & TV

Schimmel in koelkast

hallo joska,


we leuk al die verhalen over vocht er is echter maar één oorzaak en dat is dat de temperatuur in de garage te laag dus te koud is om de koelkast te laten functioneren.


de achterwand van de koelkast ontdooit automatisch, dat wil zeggen dat na afloop van het koelproces op de achterwand een temperatuur  bereikt moet worden van minimaal plus vijf graden celsius.


bij een omgevingstemperatuur van 10 graden celsius of lager zal het erg lang duren voordat deze temperatuur op de achterwand bereikt wordt. gevolg de kast wordt niet meer gekoeld aangezien het koelsysteem pas inschakelt als de voornoemde temperatuur bereikt is.


er is wel een technische oplossing maar die werkt in een koude ruimte ook niet voldoende.


er zijn twee oplossingen plaats de koelkast in een ruimte van minimaal 16 graden celcius, of verwarm de garage. dit laaste is echter  kostbaar voor wat betreft het energieverbruik.


er is overigens geen enkele moderne koelkast die in bij een dergelijk lage temperatuur nog goed functioneert.


 succes


henri1942