Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 09-12-2008 17:58:10
Auto & Vervoer

Kosten garage tbv expertiserapport verhalen?

Zoals je uit hat rapport aangeeft:

incl. begrotingskosten reparatuur;

zitten de kosten van de schadebegroting in het schadebedrag dat je hebt gekregen. daarmee heeft de verzekeringsmaatschappij alles aan jou betaald.

de garage echter heeft tijd en dus geld gestoken in het opmaken van het schaderapport en wil deze tijd betaald hebben. terecht. als je de auto laat maken zal je het schadebedrag, dat je gevangen hebt, moeten doorbetalen aan de garage. voor dat bedrag kunnen ze de auto maken. omdat dat bedrag inclusief de begrotingskosten is, krijg je bij reparatie de kosten, die je betaald hebt, terug, anders zouden die dubbel betaald worden (in schadebedrag en door jou).

nu je de auto niet laat maken moet je dus betalen voor de door de garage gemaakte kosten (tijd). en die kosten zaten in het schadebedrag wat je uitgekeerd kreeg, dus die kosten kun je niet verhalen.

vladja