Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-12-2008 20:59:50
Geldzaken & Recht

Werkgever houdt wel pensioen in maar draagt niet af aan pensioenfonds

iedereen alvast hartelijk dank voor de reacties.   we hebben de werkgever ca 30 dagen de tijd gegeven om dit op te lossen. inmiddels is een tussenpersoon (van een assurantiebedrijf) ingelicht en deze heeft de ontbrekende personen (inderdaad was mijn familielid niet de enige!) doorgegeven aan een pensioenverzekeraar.


we wachten eerst -enkele dagen hooguit- even af of de inschrijving inderdaad heeft plaatsgevonden en daarna kunnen we pas beoordelen of de hoogte van de pensioenopbouw klopt.


het betreft hier geen horecabedrijf maar een toeleverancier/groothandel voor de autobranche. er is een collectieve pensioenverzekering, maar een aantal personeelsleden (met meerdere jaren dienstverband zelfs) zijn 'vergeten' om aangemeld te worden. een uiterst onbehoorlijke onzorgvuldigheid eigenlijk ontoelaatbaar. maar ons familielid werkt er met veel plezier, de persoon die over de pensioenen/salarisadministratie gaat werkt in een ander filiaal. deze heeft in mijn ogen gewoon een zwaar laakbare wetsovertreding begaan. maar ik probeer eerst nog zodanig te bemiddelen dat de arbeidsrelatie niet geheel verstoord wordt en dat het pensioen uiterlijk eind van dit jaar geregeld is. zo niet, zullen we juridische hulp moeten inschakelen en aangifte moeten doen van verduistering, fiscale misleiding, oplichting en schending van werknemersvertrouwen. wellicht kan ik er nog wat meer bij bedenken.


maar we hopen vooralsnog dat het voor het einde van het jaar is opgelost.