Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-12-2008 13:48:57
Auto & Vervoer

Exporteren auto

beste daniella: hieronder de nodige info, ook nuttig om fraude te voorkomen:


als u een voertuig heeft uitgevoerd/gaat uitvoeren, moet de kentekenregistratie in nederland beëindigd worden, zodat de voertuigverplichtingen (motorrijtuigenbelasting, wettelijke aansprakelijkheid verzekering en apk) worden stopgezet.
voor het schriftelijk afmelden van uw voertuig heeft u een document nodig van een officiële buitenlandse instantie (douane of politie) of een kopie van het nieuw afgegeven buitenlands kentekenbewijs. dit stuurt u samen met de nederlandse kentekenpapieren (indien nog aanwezig), een fotokopie van uw geldig legitimatiebewijs en een begeleidende brief naar:

rdw
unit vrd
postbus 30.000
9640 ra veendam

het duurt dan ongeveer 10 werkdagen voordat de registratie in nederland is beëindigd. de rdw stuurt u hiervan een schriftelijke bevestiging. hier zijn verder geen kosten aan verbonden. als uw voertuig achterblijft in een land buiten de europese unie, moet u achteraf eveneens naar de douane voor een 'aangifte ten uitvoer'. het telefoonnummer van de douane is vanuit het buitenland: +31 455 74 30 31.


succes, gr. henri