Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 02-01-2009 10:28:01
Auto & Vervoer

Complete motor kapot

Dag benaerts,

het lijkt er op dat de distributie stuk is gegaan, waardoor de motor in soep gelopen is. dat kan in theorie zelfs met een vrij nieuwe auto.

hoeveel echte kilometers had de espace al bij aankoop gedraaid?
om dit te achterhalen is het onderhoudsboekje, de nationale autopas en evt. navraag bij de vorige eigenaar een mogelijkheid. er wordt nog steeds geknoeid met km-standen, vooral bij relatief jonge auto's uit de lease.
bij een koeriersbedrijf kan ie makkelijk al 300.000 km gedraaid hebben in 3 jaar. vaak wordt een auto ingeruild als er flinke kosten komen, b.v. voor groot onderhoud enz. als dat onderhoud niet op peil gebracht is, kunnen snel problemen komen.

het is de vraag of de garage vóór aflevering aan u de auto een grote beurt gegeven heeft, inclusief de distributieriem met spanrol vervangen.
of heeft u de auto gekocht zoals ie daar stond om kosten uit te sparen? drie maand garantie op een auto van 3 jaar is weinig.

uw garage houdt wel van getallen van een 5 met nullen. voor het vervangen van alleen een (ruil)dynamo lijkt me €500,- zwaar overdreven. of heeft u de defecte dynamo meegekregen?
zo'n grote klus is dat nu ook weer niet dat er vele honderden aan arbeidsloon in moeten zitten.

wees verstandig en laat er een gerevideerde ruilmotor in zetten. misschien doet hij nog wat van de prijs af uit coulance.
vraag ook elders wat het vervangen van de motorblok door een ruilmotor kost.

hardware error man.