Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-12-2004 21:09:14
Computers & Telefonie

C-schijf formateren (ntfs)

misschien had ik het niet zo duidelijk vermeld; de medion-computer die ik bij kruidvat had gekocht met 80 gb was dus in ntsf. zoals al gemeld deze met fdisk omgezet voor voor mij win xp.


en nee ik hoef geen moeilijke verhalen hierover te lezen. ik ben pas vanaf 1978 bezig met computers, de toenmalige tandy-home-computertjes model 2.


en ja, vermoedelijk daardoor wisten en weten we op een meer pracktische manier wat anders van die dingen. in die begintijd had je enkel wat materialen en usa-lectuur over wat dingen.


en erg genoeg zit ik nu in een wao-periode waarin ik zowat de ganse dag en dikwijls nacht ermee bezig ben, omdat ik nu niet veel meer anders kan.


en ja ik bezig nog steeds de windows commander 5.0 voor windhoos en voor het dos-gebeuren de oude norton commander.ook met de weet dat door de laatste iets is weggegooid het echt weg is.


bij mij ligt het denkelijk niet aan boos kijken ook al doe ik dat ook regelmatig. in al deze jaren heb ik vele computers vanuit onderdelen tot werkend geheel gemaakt en ook vele voor diverse mensen reparaties gedaan die van die ntfs af wilden. zover ik weet van mijn vrouw ben ik niet zo'n persoon die de mensen belooft in 2 uurtjes de compu weer draaiend te krijgen. als iets niet kan zeg ik dat tegen hun, wat nogal eens moet als ze zeggen een 2 of 386 te hebben en snel nu daar een pentium 3 of 4 van te maken. toveren heb ik nooit geleerd, wel op een logische wijze iets bekijken en aan te pakken.


ook weet ik gelukkig niet alles en is niet alles op internet mogelijk. om bv te noemen heb ik eerder een 200 gb western digital gekocht. maar windows kent deze maar tot 137 gb. tot nu toe werken de daarvoor bestemde progs van wd er niet op, dus ben ik oa daar nog naar op zoek.