Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-01-2009 10:47:16
Voeding & Gezondheid

Infraroodsauna

Dag peter,

alle infrarood straling is warmtestraling. alle warmtestraling is infrarood straling.
laat je niet gek maken door een verkooppraatje over infrarood sauna's en golven waar je niets van begrijpt.

beide typen sauna's, de finse steenoven en de infrarood sauna kunnen beide even warm worden. dat ligt aan het vermogen dat je er in verstookt. de warmte ervaring is echter totaal anders!

de stralers zelf (reflectoren) zorgen ervoor dat in de gebundelde straling de warmte intensiever is. plaatselijk kun je daardoor warmer worden. het is de vraag of je dat prettig/aangenaam vind. test dat eerst zelf uit bij een goed saunabedrijf, voordat je een overhaast besluit neemt waar je snel spijt van krijgt..

doordat de steenoven van een gewone finse sauna niet meer in het onderste gedeelte aanwezig is, is er meer ruimte onderin de sauna of de vloeroppervlakte kan kleiner gehouden worde:
voor klein behuisden: een voordeel!

de sauna wordt daardoor kleiner en benauwender:
een nadeel voor de echte sauna liefhebber!


een groot nadeel van een infrarood sauna is echter dat de relative luchtvochtigheid niet eenvoudig met een schep water (met evt. een geurtje) te regelen is.
een grote luchtvochtigheid omsluit je lichaam beter en geeft een intensievere warmteervaring, zelfs bij lagere temperaturen.

met beide typen sauna's heb ik ervaring en prefereer de 90° c. finse sauna met stenen waar je zelf op kunt gieten.

hardware error man.