Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 17-01-2010 17:01:25
Computers & Telefonie

Western digital externe harde schijf.

In z'n algemeenheid wil ik even opmerken dat een externe schijf moet worden gezien als een reserve kopie. het is en blijft een harde schijf en die gaan vroeg of laat allemaal stuk. vooral externe schijven zijn nóg kwetsbaarder dan interne.

je moet ze dus nooit!! gebruiken als enige opslagplaats voor je waardevolle gegevens. altijd als backup van gegevens die ook nog op een andere plek opgeslagen zijn (op de pc, op een 2e externe schijf, op een netwerk backup, etc.).

weliswaar heb je garantie op de externe schijf, maar die dekt alleen reparatie of vervanging van het apparaat, er is geen enkele garantie op je gegevens. voordat je van garantie gebruik maakt kun je dus met recovery programma's proberen nog iets van je bestanden te redden, want na opsturen naar de leverancier ben je gegarandeerd alle data kwijt.