Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-12-2004 18:08:12
Geldzaken & Recht

Fout pinnen.

ton, dat laatste (over de bank) is niet iedereen met je eens. als iemand niet (volledig) betaalt is die persoon zeker strafbaar, zoals eerder gezegd, dan komt hij/zij zijn/haar gedeelte van het contract niet na en kan vervolgd worden, wat niet zo moeilijk is, aangezien het bankrekeningnummer bekend is bij de winkel en via de bank zijn/haar gegevens dus kunnen worden opgevraagd voor vervolging. in zo'n geval handelt de bank dus volkomen legaal.
het verkrijgen van adressen is trouwens niet zo heel moeilijk, via de postbank bijvoorbeeld kun je een voorboeking aanmaken, rekeningnummer invoeren en het adres/naamveld leeglaten, dan zoekt de pc zelf de juiste gegevens bij het rekeningnummer en laat deze ook zien! ik zou zo meteen niet weten welke maar ongetwijfeld hebben andere banken een dergelijk systeem hetgeen het handelen van deze bank mede verklaart. het lijkt me overigens leuk een bank aan te pakken die meegewerkt heeft aan het opsporen iemand die probeert de boel te flessen door te zwijgen over de fout van de winkelbediende.  groeten - paul