Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

st
stewie - 23-01-2009 14:18:13
Computers & Telefonie

Computer steeds trager


<script language=javascript>postamble();
uw computer zal zeer zeker gaan vertragen na 6 jaar. uw systeem wordt trager naarmate de jaren verstrijken. niet alleen het dichtslibben is hiervan de oorzaak maar ook uw verouderde systeem wordt ingehaald door de moderne eisen van de programma's. persoonlijk zal ik u aanraden om langzamerhand te overwegen een nieuwe pc aan te gaan schaffen, qua snelheid en nieuwe mogelijkheden gaat er een hele nieuwe digitale wereld open. wat u nu kunt doen: (ik neem aan dat u op xp draait?)


dump zoveel mogelijk onnodige software, ook uw beveiligingsoftware behalve 1 anti-virus programma.


hoeveel werkgeheugen heeft u?  minder dan 1 gb werkgeheugen is voor wat langer draaiende xp op een traag systeem vaak de bottleneck.


instaleer een programma zoals tuneup utilities, een wonderproggie voor oudere systemen, met dit programma kan men het systeem opschonen maar ook bijvoorbeeld bepalen welke programma's wel en geladen moeten worden bij het opstarten van windows.


optimaliseer eens uw harde schijf, binnen de windowsomgeving vind u dit door deze computer te kiezen, vervolgens eenmaling met uw rechtermuisknop op de c schijf drukken en dan extra te kiezen. hier kunt u fouten repareren en de schijf optimaliseren (defragmenteren) wel eerst uw persoonlijke data even naar cd/dvd zetten.


overweeg eens een overstap naar bijvoorbeeld een gratis linux omgeving zoals ubuntu op tragere systemen draait een linux os veel sneller dan xp ooit zal kunnen.  de meeste mensen weten vaak niet dat linux aardig compatible is geworden met xp programmatuur.


of uw 1,7 systeem nu echt te oud is geworden is afhankelijk van een heleboel factoren, bijna niet samen te vatten in één bericht: te kort geheugen, te veel programma's bij het opstarten, te trage en te kleine hardeschijf, sp1+sp2+sp3 updates vergen ook veel meer van een trager systeem,versnippering van de hardeschijf.


tussenoplossing: extra hardeschijf plaatsen en daar een nieuwe xp opzetten (dual boot heeft xp geen problemen mee, en met een extra hd is backuppen dan een fluitje van een cent.


succes