Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-01-2009 18:17:14
Voeding & Gezondheid

Slecht ervaring met advies- en meldpunt kindermishandeling

hallo,


ontzettend goed dat u contact opneemt met de politie, amk enzovoorts terwille van een bescherming van een kind.


ten eerste wil ik zeggen dat de raad voor de kinderbescherming een aparte organisatie is van het amk. de raad moet meldingen objectief beoordelen die vanuit het amk, politie, bjz enzovoorts komen ten einde te bekijken of er een kinderbeschermingsmaatregel nodig is.


voor al deze organisaties is het ontzettend moeilijk om te werken met anonieme bronnen ( voor de raad geldt zelfs dat dit verboden is) anonieme bronnen houden namelijk geen stand voor de kinderrechter.


wat ik probeer te zeggen is dat bij mishandeling van kinderen ( geestelijk of lichamelijk) er vaak sprake moet zijn van dossieropbouw. dit is niet omdat hulpverleners niet willen ingrijpen, maar omdat het juridisch ( dus voor de kinderrechter) niet mogelijk is. ouders, hoe slecht dan ook, hebben ook rechten. 


mijn advies is dan ook om als u zich zorgen maakt dit steeds te melden bij het amk of bij de politie. hoe meer meldingen, hoe beter het is. het amk werkt met anonieme meldingen maar zij hebben nou eenmaal juridisch minder mogelijkheden als het gaat om anonieme meldingen.


dossieropbouw helpt echt, ook al heeft u het gevoel dat er niets gebeurd. maar vanwege de privacy van het kind en de ouders is het voor een buitenstaander moeilijk te volgen wat er uw informatie gebeurd.


sterkte en wijsheid toegewenst.