Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 26-01-2009 10:21:11
Geldzaken & Recht

Recht op deel van woning

ilse,


als de huwelijkse voorwaarden op het moment van de echtscheiding niet waren gewijzigd, dan bestond er alleen een gemeenschap van huisraad/inboedel. dat is nu jullie redding.


de woning behoorde dan namelijk tot het privé-vermogen van moeder en dat is ook zo gebleven. er hoefde dan dus geen akte van verdeling opgesteld te worden. moeder was, is en blijft enig eigenaar van de woning. uw stiefmoeder kan daar geen aanspraak op maken.


de term "koude uitsluiting" in de echtscheidingsbeschikking is overigens niet juist. met koude uitsluiting wordt de uitsluiting de iedere gemeenschap van goederen en vaak ook het ontbreken van enig verrekenbeding bedoelt. dat laatste komt de laatste jaren overigens wel vaker voor. vandaar dat er nu gesproken wordt over "ijskoude uitsluiting" (geen enkele gemeenschap van goederen en ook geen verrekening) en "koude uitsluiting" (wel uitsluiting van iedere gemeenschap en wel verrekenbedingen).


enorm veel geluk gehad doordat er huwelijkse voorwaarden waren opgemaakt.