Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bi
bijtje - 27-01-2009 00:41:32
Auto & Vervoer

Pakket zoek geraakt bij tnt

wat ben ik blij dat dit eindelijk een onderwerp is bij kassa!

sinds augustus 2008 is er heel wat van mijn  post zoekgeraakt via tnt: diverse brieven, ansichtkaarten en condoleancekaarten hebben mijn familie en vrienden nooit bereikt; een aangetekende brief kreeg ik pas 9 weken later als onbestelbaar retour; een nieuwe cd is nooit bij de geadresseerde aangekomen; een omvangrijk pakket voor de geschillencommissie is nooit aangekomen waardoor ik het recht op een claim verloor; enz. enz. op mijn klachtenbrief werd koeltjes geantwoord dat ik alleen claims kan laten gelden bij aangetekende en verzekerde verzending. dat houdt een tariefsverhoging in van ongeveer 1200%!

voor pakketten is dhl een goed alternatief. via deze verzender is een zending van begin tot eind te volgen. maar brieven en kaarten kunnen niet via dhl worden verstuurd en het is dus maar afwachten of die aankomen. zelf vind ik het gênant telefonisch te informeren of een brief of ansichtkaart bij een geadresseerde is aangekomen. intussen kost een ansichtkaart in envelop inclusief postzegel al gauw € 2,40.

privatisering van de ptt (post, telegraaf en telefoon) was bedoeld om via marktwerking verbetering van prestaties en prijsstelling te bereiken. nu tnt geen concurrentie heeft, zijn we aan de duivel overgeleverd. brievenbezorgers legden vroeger bij de ptt een eed af op gewetensvolle omgang met de aan hen toevertrouwde post. nu zie je middelbare scholieren en bejaarden met een oranje uniform aan de post bezorgen. de goeden niet te na gesproken vraag ik me af hoe toegewijd en betrouwbaar sommigen van hen zijn en meer nog: hoe betrouwbaar de directie van tnt is.


het is hoog tijd dat kassa! hier een item van maakt.