Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

frans75
frans75 - 27-01-2009 12:40:26
Auto & Vervoer

Pakket zoek geraakt bij tnt

@ standaert,


als particuliere consument niet, concurrentie bestaat alleen voor zakelijke consumenten.


dit heeft te maken met de kosten en opbrengsten. om deze in een goede verhouding (lees winst te maken) te kunnen realiseren zou de prijs (postzegel) astronomisch hoog moeten zijn.


het totale postvolume van particulieren is nl. te gering ten opzichte van het zakelijke postvolume (de kertsperiode buiten beschouwing latend). kijk maar naar de hoeveelheid post die u zelf verstuurd en ontvangt, welke post het meest is.


bovendien is er de laatse jaren een afname van het totale postvolume, mede dankzij internet.


voor een "nieuw" postbedrijf is het economisch simpelweg niet rendabel om een collectie-proces (lees brievenbussen) voor particulieren op te zetten. deze investering kan in de huidige markt van dalend postverkeer nooit worden terugverdient.


concurrentie is qua post dus gewoon een wassen neus, enige die er voordeel bij hebben zijn zakelijke klanten, deze betalen nl. minder. de particuliere consument zal hier niets van merken (op 4 verschillende postbezorgers op één dag na).


denk maar niet dat al die bedrijven hun voordeel op de porto-kosten zullen delen met de consument.