Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 29-01-2009 13:35:12
Computers & Telefonie

Van video naar dvd/hdd?

hallo nicom: rode tulpstekkertje is audio, wittel tulpstekkertje is audio, gele tulpstekkertje is video, verwissel deze nooit!!! geel op geel dus, voor audio is het niet zo'n ramp, maar andersom niet dus!


en voor wat betreft opnemen: neem (inderdaad) een scartkabel, plug die in je videorecorder op de uitgang (output) en vervolgns de andere kant op de ingang van je dvd recorder (input) of vcr input, of line in, als je tulpstekkertjes gebruikt, kun  je alleen maar naar het zg. composiet signaal kijken of opnemen! (minder van kwaliteit!) 


beter is het, om een 2e scartkabel te gebruiken, en daarmee een verbinding te maken met je tv toestel, en gebruik daarvoor de instelling rgb (in het menu van je tv toestel te vinden, afhankelijk van model/type) zo ook met de videorecorder, die je rechtstreeks met de scart berbind met je dvd recorder, maak een proefopname, vooraleer je alles gaat afspelen, kies de juiste ingang om op te nemen (line 1 of line 2 genoemd, of ext 1 of ext 2)


succes, gr. kw1