Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 30-01-2009 19:44:53
Computers & Telefonie

Van video naar dvd/hdd?

Pc kaarten die zg het beeld digitaliseren en verbeteren?

wanneer je naar dvd schrijft wordt de informatie altijd gedigitaliseerd, namelijk op een echte dvd staat alles in het .vob formaat, dat een soort van mpeg formaat is.
net als alle computerbestanden is het .vob formaat een digitaal formaat.
er zit altijd een analoog naar digitaal conversie tussen, ook wanneer je van je vhs naar de dvd recorder van panasonic schrijft.

als je de bestanden naar data (.mpeg, .avi of iets dergelijks) schrijft en de videos als
data bewaart, zijn ze ook met mediaplayers te bekijken.

echter, de slechte beeldkwaliteit van video banden wordt niet beter, de ruis wordt meegedigitaliseerd, en als je ruisfilters toepast, wordt ook het signaal (het beeld dat je over wilt houden) niet beter. ook daar verlies je informatie.

het is wel de beste manier denk ik om tegenwoordig je oude vhs (of betamax, v2000 ?)  wat langer te bewaren. op dvd gezet gaat de kwaliteit in principe niet achteruit, totdat de dvd vergaat (een beschrijfbare dvd is ca. 10 jaar houdbaar, of misschien wat langer als je goed kwaliteit hebt, dus elke vijf jaar even overzetten blijft verstandig.)