Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-12-2004 22:59:50
Geldzaken & Recht

Fout pinnen.

zoals ik begrijp het je je topje gewoon betaald. hoop dat je er veel plezier mee hebt. jij vraagt in hoeverre een en ander strafbaar is. vanuit het strafrecht gezien is er geen sprake van een strafbaar feit. oplichting, art.326 wetboek van strafrecht is niet van toepassing omdat jij niet het oogmerk (de bedoeling) had om de ander op te lichten. diefstal, art.310 wetboek van strafrecht is niet van toepassing omdat jij daarin onder andere een goed hebt weggenomen zonder toestemming van de eigenaar. jij had wel toestemming dus dat kan ook niet.


uiteindelijk kom je in het civielrecht terecht waarbij de verkoper moet aantonen dat jij te weinig betaald hebt. dat kan hij niet als jij zegt dat je anders betaald hebt. misschien heb jij de fout ten tijde van het pinnen wel ontdekt en heb je de rest alsnog contant betaald. laat de verkoper maar eens bewijzen dat het niet zo is. ik denk dat hij in dat geval geen poot heeft om op te staan.


hiermee wil ik absoluut niet zeggen dat je moet gaan liegen. je hebt iets gekocht en daar moest je een bepaald bedrag voor op tafel leggen. dat heb je door een fout niet gedaan en dan lijkt het me heel redelijk om het bedrag alsnog aan te vullen.


met betrekking tot de wet op de persoonsgegevens/privacy moet ik helaas mededelen dat ik niet thuis ben in die materie en je daar geeen antwoord op kan geven. voor mijn gevoel lijkt het me dat d3 bank niet zomaar gegevens van jouw aan derden mag geven. lijkt mij dat dat door tussenkomst van een rechter moet gebeuren.