Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-02-2009 19:16:06
Garantie & Verzekeringen

Vergoeding kapotte bril

Ik heb wel van een geval gehoord dat iemand een kostbare halsketting heeft achter gelaten in het toilet van een restaurant, omdat ze zich wilde opfrissen had ze die even afgedaan. ze vergat de ketting weer om te doen toen ze verder ging eten.
in eerste instantie heeft de verlies/diefstalverzekering geweigerd te betalen. van de rechter moest dat toch, omdat dit typisch een geval was waar je per ongeluk je ketting kon verliezen.

of dit met uw wa verzekering ook zo kan? het zou de wa verzekering van degene moeten zijn die op de bril is gaan staan/zitten, want die heeft uw bril kapot gemaakt. maar of die werkelijk aansprakelijk geacht wordt?
ik denk niet dat dit een typisch geval is waarvoor iemand aansprakelijk gemaakt kan worden.
wat als de man geen wa verzekerinig had? zou hij dan moeten betalen omdat u de bril ergens heeft laten liggen op een plek waar die makkelijk beschadigd kan worden?