Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

na
namliam - 26-02-2009 13:20:30
Voeding & Gezondheid

Kind van 6 jaar apart verzekeren ???

voor alle mensen die hier denken er uit te springen met een uitvaart verzekering oid....


luister, verzekerings maatschappijen zijn er om geld te verdienen niet weg te geven. mannen worden gemiddeld 78 jaar oud. ik heb bij een willekeurige verzekeraar gekeken wat mijn premie was.... 190 euro per jaar (1972 geboren, nu dus 37 en hopelijk minimaal 41 jaar te gaan).


bij een schamel rendement van 4% is dat over 41 jaar 20712 euro voor een dekking van 10.000. je betaald dus dubbel!
bij 5.4% (zelfs nu bij de huidige lage rente standen met een spaarrekening/deposito redelijk haalbaar) is het totaal 30.059 euro!!! 3 maal zo veel.


bovendien worden natura verzekeringen (stiekem) langzaam uitgekleed, om de kosten van de verzekering binnen de perken te houden. ook is alles erg standaard...


v.b. vroeger zaten er 'standaard' 2 volgauto's bij, tegenwoordig geen een. zelfde polis, zelfde verzekerde etc... bovendien wordt nu bij de natura verzekering de kosten van 'over 10 jaar' heus wel in ogenschouw genomen en heb je bij de toekomstige uitvaart totaal geen keuze meer. heel veel wordt opgelegd door de natura verzekering voor zo ver die gaat.
eventuele extra's die niet gedekt worden (b.v. de standaard kist is gedekt, maar wil je ander hout.... of andere handvaten... of heb je een grotere kist nodig, een extra auto, een andere kaart etc) ben je verplicht ook via hun te nemen tegen ' woeker ' tarieven! ik weet (helaas uit ervaring) dat er echt heel veel is dat niet gedekt is wat je wel zou denken.


nog een voorbeeld, een standaard graf kan je kiezen uit 4 'opties'
1 persoon, 2 personen, 3 personen, familie graf. van goedkoper naar duurder, het standaard 1 persoons graf is gedekt, wil je de mogelijkheid je partner 'bij te zetten' ben je weer duurder uit.
bovendien maakt vaak locatie op de begraaf plaats ook nog uit, ook hier 'standaard' anders bijbetalen.


mijn zuster is een jaar geleden overleden en had (dacht ze) alles goed geregeld.... je wil het niet weten wat er allemaal nog extra bij kwam aan kosten voor o.a. bovenstaande dingen.


uitvaart verzekering?? niet doen! nooit doen!
heb wat discipline open een spaarrekening en blijf er vanaf, wordt je zelf en je nabestaanden veel gelukkiger van. in het bijzonder (zoals ook bij mij en mijn zus het geval is) als je ook nog een (verplichte) levensverzekering hebt op bv je hypotheek.


natuurlijk is er het risico dat je morgen onder een bus loopt, maar de gemiddelde man wordt 78, voor iedere man die op 28 jr sterft zijn er dus 50 die 79 worden.
stel even ik wordt 87 en heb dan dus vanaf vandaag 50 jaar lang 190 euro per jaar betaald. bij 4% 31500 euro gespaard of bij 5% 44000 euro! voor iets dat max 10.000 euro waard is!


trap er niet in!