Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-03-2009 09:38:08
Voeding & Gezondheid

Hpv inenting

op deze link hoe  onze zuiderburen  de belgen reageren!


ook zij hebben kritiek op dit gebeuren


http://www.goedgevoel.be/gg/nl/74/gezondheid/article/detail/740306/2009/03/04/gratis-vaccin-tegen-baarmoederhalskanker-in-vlaanderen.dhtml">http://www.goedgevoel.be/gg/nl/74/gezondheid/article/detail/740306/2009/03/04/gratis-vaccin-tegen-baarmoederhalskanker-in-vlaanderen.dhtml


citaat:


kritische stemmen
maar er zijn kritische stemmen. eerder al stelde dokter herman moeremans van het syndicaat vlaamse huisartsen (svh) dat, puur wetenschappelijk bekeken, het plaatje niet helemaal klopt. "van de beschikbare vaccins zijn onderzoeksgegevens bekend tot vijf à tien jaar na de toediening. het is dus misschien voorbarig om nu al een verhaal te vertellen over levenslange bescherming."

geen zekerheid
dokter peter van eyken van het ziekenhuis oost-limburg begrijpt niet dat er zo weinig vragen worden gesteld bij de vaccinatieplannen. als anatoom-patholoog houdt hij zich dagelijks bezig met het onderzoek van preventieve baarmoederhalsuitstrijkjes. "of de hpv-vaccinatie deze kanker daadwerkelijk zal voorkomen, moet nog bewezen worden."

"er gaan minstens tien jaar overheen tussen de hpv-infectie en het ontstaan van kanker. tot nu toe is alleen bewezen dat het vaccin de vermoedelijke voorloperletsels zou voorkomen. om zeker te zijn of vaccinatie het beoogde effect zal bereiken, is dus veel meer tijd nodig. het is in elk geval misleidend om te spreken van een 'vaccin tegen baarmoederhalskanker'."


 


einde citaat



trek uw eigen conclusies zou ik zeggen!


neem een besluit op basis van informatie en niet op basis van de opgejaagde angst voor baarmoederhalskanker. men doet net alsof het een veelvuldig voorkomende ziekte is terwijl dat het niet is!!!