Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ed
edjem - 05-03-2009 21:37:21
Computers & Telefonie

Linux/ubuntu ja of nee?

Inderdaad is linux een goede optie. zoals al eerder vermeld: houd rekening met het feit dat linux niet gelijk is aan windows. linux werkt echt anders. omdat het anders is moet je weer terug in de schoolbanken zoals het geval was toen je voor het eerst in aanraking kwam met windows. en kom je er niet uit, dan ben je overgeleverd aan de linux gebruikers community, maar ik kan je zeggen dat die zeer behulpzaam is.

software is ruimschoots voor handen en dan ook nog eens door zwoegende vrijwillers in elkaar gedraaid die hun code vrij beschikbaar stellen onder gpl. die software is vaak erg goed, maar het kan voorkomen dat het nog niet af is. soms vind je dergelijke open source software ook op het windows platform, zoals the gimp. maar meestal niet.

windows software werkt niet op linux systemen. het kan wel zoals het wine project bewijst, maar lang niet alle win software draait onder wine.

muziek is geen enkel probleem, maar vaak moet je extra codecs installeren om ook de commerciele codecs aan de praat te krijgen. volgens mij is mp3 daar een van.

mijn advies: probeer eerst eens een ubuntu live cd uit. dit is een cd met daarop een zelfstartende ubuntu distro. er wordt niets geinstalleerd en je systeem wordt met geen vinger aangeraakt. bevalt het je, installeer het dan naast winxp.

doe het gewoon, en als je doorzet zul je er geen spijt van hebben.