Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-03-2009 14:43:54
Voeding & Gezondheid

Hpv inenting

al in 1901 werd ontdekt dat de menstruatie beïnvloed kon worden door hormonen die zowel in de hersenen als in de eierstokken aangemaakt worden. in de jaren erop deed men veel onderzoek en in 1929 werd voor het eerst oestrogeen geisoleerd.

pas in 1950 werd de eerste anticonceptiepil getest. dit werd gedaan door de biochemicus gregory pincus. hij ontdekte dat een kleine hoeveelheid oestrogeen en progestageen een zwangerschap konden voorkomen. deze pil, genaamd enavid, werd ondanks grote tegenwerking van onder andere de paus en andere religieuzen op de markt gebracht.


in 1960 heeft men de pil pas op de markt gebracht, en ook die eerste pil had veel bijwerkingen. maar er was dus al wel ruim 50 jaar onderzoek aan vooraf gegaan! dat is toch wel heel iets anders als deze injectie.


verder ben ik het absoluut met u eens dat er te vaak en te nonchalant wordt omgegaan met medicijnen. ze worden te gemakkelijk voorgeschreven en mensen vinden het eigenlijk ook wel best. mensen willen inderdaad het nieuwste van het nieuwste en slikken alles voor zoete koek. dat snap ik dan ook niet zo goed; toen ik die brief met de oproep voor mijn dochter kreeg, ben ik me gaan verdiepen in het onderwerp. niet zomaar een uurtje, maar ik wilde weten wat er te weten valt. ik wil een weloverwogen keuze kunnen maken. en natuurlijk is er veel stemmingmakerij en is het dan ook moeilijk om voor jezelf helder te krijgen wat waar en niet waar is. ik heb me bij mijn keuze dan ook beperkt tot de officiele sites van instanties.


quote:''je zal toch maar op basis van die informatie een dochter hebben die het u later zal gaan verwijten!''


dit vind ik dan weer een gevaarlijke zin, het kan namelijk ook andersom uitpakken. dat je dochter je verwijt dat ze die prik wel heeft gehad.


afijn, u ziet het, een oeverloze, maar desalnietemin een zeer interessante, discussie.


m.gr.