Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
concorde - 11-03-2009 16:41:18
Garantie & Verzekeringen

Gevolgen voor schadevrije jaren

ter info voor "rocks301" en correctie voor diegenen die pretenderen te weten hoe het zit met  de terugval op de bonus-malus ladder bij een autoverzekeringspolis het volgende.het is inderdaad zo dat een terugval op de bonu/malus ladder aan de orde is als er door eigen schuld schade wordt veroorzaakt. e.e.a. is echter afhankelijk van de trede waarop je op dat moment bent ingeschaald.


dit heeft helemaal niets te maken met de hoogte van de premie. zowel bonus/malus ladder als premie zijn bij elke maatschappij verschillend.meestal heb je op trede 14 de maximale korting van 70, 75 of zelfs 80%. dat wil niet zeggen dat je met 80% korting het minst betaalt. de korting is immers afhankelijk van de bruto premie die weer bij elke maatschappij verschillend is.meestal heb je op trede 19 bonus/malus bescherming (korting 70, 75 of 80%). bij één schade val je dan terug naar trede 14 die dezelfde korting geeft als trede 19. bij een volgende schade zal de korting worden verminderd met zo'n 15 a 20% en val je terug naar b.v. trede 8 of 9, afhankelijk van de bonus/mauls ladder van de betreffende maatschappij.bij het claimen van schade, als je voor de eerste keer je auto verzekerd hebt, kun je zelfs op een toeslag van +30% uitkomen.


de no-claim gegevens worden allemaal opgeslagen in het roy-data systeem waar alle maatschappijen meteen kunnen controleren wanneer, welke en hoeveel schade je hebt verzoorzaakt c.q. geleden. een no-claim verklaring hoeft dan ook niet meer ovelegd te worden.duidelijk uit het vorenstaande is dat je niet meteen terugvalt op de bonus/malus ladder als je no-claim bescherming hebt verworven. bij een extra verzekerde no-claim beschermer val je sowieso niet terug in premie maar wordt de schade wel geregistreerd. als je naar een andere maatschappij over zou stappen dan gaat deze uit van het aantal schadevrije jaren volgens de optekening in roy-data o.b.v. de trede op de bonus/malus ladder. d.w.z. dat je indirect verplicht bent om bij je huidige maatschappij te blijven. in principe is zo'n verzekerde extra bonus/malus bescherming indirect een klantenbinder voor de maatschappij omdat je, als je je korting wilt blijven behouden, verplicht bent om bij die maatschappij verzekerd te blijven. bij een volgende maatschappij wordt uitgegaan van het werkelijk aantal schadevrije jaren op dat moment.de opmerking van "tp" met het woord 'onzin' raakt kant noch wal. kennelijk heeft pt een dermate hoge positie op de bonus/malus ladder verworven dat hij slechts één trede terugvalt. waarschijnlijk had hij trede 14 en is één trede teruggevallen naar naar trede 13 na één schade, conform de bonus/malus ladder die je via de site van centraal beheer zo kunt bekijken. resumé:                                                                                b/m opbouw is bij iedere maatschappij anders;                        premie is bij iedere maatschappij anders;                             terugval in premie is bij iedere maatschappij anders geregeld en ook het kortingspercentage en opbouw van no-claim.