Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronnyboy_1 - 18-03-2009 18:36:08
Huishouden & Energie

Tips behang trekken

De hele essentie is: zorg dat de oorspronkelijke behangerslijm weer vochtig wordt. dan laat het papier goed los van de muur. de methoden die genoemd zijn doen allemaal hetzelfde: een sopje met biotex of een stoomapparaat brengen vocht in het behang(papier). eenmaal goed verzadigd, wordt de achterliggende behangerslijm ook vochtig en kun je het behang rustig van de muur aftrekken. het vervelende is, dat een (biotex)sopje niet lang op het bestaande behang blijft plakken, en snel naar beneden drupt/loopr. het duurt dan lang voordat het behang vochtig is en inmiddels heb je bijna een zwembad in de kamer. een stoomapparaat kost geld en zorgt ervoor, dat je veel vocht in huis krijgt. een supergoed alternatief gevraagd ?
smeer een dikke laag behangerslijm óp het bestande behang. hierdoor trekt het vocht in het papier en kan het behang (na een poosje intrekken) goed van de muur af worden getrokken. doordat je er behangerslijm op smeert, blijft het goedje goed ziten op het behang en drupt niet naar beneden. het kost een schijntje van het bedrag dat je kwijt zou zijn aan een stoomapparaat, én het is sneller.
succes verzekerd ! ik heb het zelf al diverse keren op deze wijze gedaan en het werkt uitzonderlijk goed. bij meerdere lagen behang over elkaar is eht aan te raden om eerst één laag behangerslijm aan te brengen, goed laten inwerken en vervolgens een tweede laag erop aanbrengen. clou is, om het behang eraf te trekken vóórdat de lijm droog is...
succes !