Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 20-03-2009 11:08:12
Computers & Telefonie

Ongewenste e mail

"zelfs *1* false positive is unacceptable"


er is geen enkel - herhaal: geen enkel - spamfilter dat niet af en toe eens een bericht onterecht doorlaat of wegfiltert. dat is eigenlijk ook onmogelijk, als je kijkt naar hoe spam moet worden herkend.


het spamfilter van gmail behoort tot de allerbeste die ik ooit heb gezien. hoogst zelden wordt een bericht daar foutief wel of niet als spam aangemerkt.


de keuze is meestal tussen een spamfilter van de email-provider of een eigen filterprogramma op je computer. dat is een kwestie van voorkeur. met een filter op je eigen computer houd je wel de meeste controle - en dat kan belangrijk zijn. spamfilters van webbased maildiensten plaatsen vermoedelijke spamberichten meestal in een aparte map, waardoor je eigenlijk dezelfde controle houdt.


in dit geval is het dus gewoon een keuze die je maakt.