Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 28-03-2009 10:55:14
Geldzaken & Recht

Rioolrecht voor een garagebox?

hallo rene2, er hebben omtrent uw vraagstellig al oooit eerder rechtszaken plaatsgevonden (groningen 2005) en toen werd door de rechter beoordeeld, dat rioolrecht ook moest worden betaald, zijn stelling ( de rechter) was: het maakt niet uit of dit nu hemelwater of wat dan ook is, er wordt gebruik gemaakt van het riool....


in de meeste gemeente's wordt dit helemaal niet toegepast, echter u woont (blijkbaar) in zo'n gemeente, waar ze weer wat hebben gevonden, zoals bij u het geval nu is, om poen ergens vandaan te gaan halen.....(rotzakken!)


dan de volgende vraag: u zegt er staan 10 garageboxen, die andere 8 garageboxen, hebben die dan ook, net zoals bij u, een zelfde naheffing ontvangen, of ooit rioolbelasting moeten betalen?


als ik u was ging ik met de andere gargebox-eigenaren eens in gesprek, en tevens eens te gaan bekijken, wat voor mogelijkheden er zijn, om via een kort geding, dit rechtgezet te krijgen.


maar let wel: de rechtszaak die in 2005 heeft plaatsgervonden in groningen, is verloren door de eigenaar van de garageboxen, en moest dus alles alsnog betalen, inclusief de gerechtskosten....!


persoonlijk vindt ik, dat u geheel gelijk heeft, het is toch te gek voor woorden, om voor je garageboxen (waar nog niet eens sanitair of wat dan ook geplaatst is) rioolbelasting te betalen? ik bergrijp heel goed uw frustratie daarom.


nogmaals: zoek kontakt met de mede-eigenaren van deze blok garageboxen, en steek de koppen eens bij elkaar! vragen kost niets.


succes, en sterkte, want het is wel een stinkend zooitje (sorry)


gr. henri